Estas aquí
Home > Empresas > Comunicación > GironaNoticies celebra el seu 13è aniversari

GironaNoticies celebra el seu 13è aniversari

GirotaNoticies.com

El mitjà, que prepara noves millores per reforçar la interactivitat amb l’usuari, registra més de 8 milions de vistes anuals

 

Aquest dimarts 11 de setembre, durant la Diada de Catalunya, el portal GironaNoticies.com festeja el seu 13è aniversari. Una celebració que arriba en ple procés de creixement del diari electrònic: és un dels digitals més influents de Catalunya i de l’Estat espanyol, tal com així apunten les dades registrades per l’Associació Rediseño de disseny gràfic.

Aquesta progressió s’explica a través de les millores periòdiques del mitjà. En aquest sentit, el web està plantificant diversos canvis per fer l’espai més interactiu, una nova imatge que es donarà a conèixer ben aviat i que servirà per enfortir el seu objectiu: potenciar la informació d’àmbit local per tal d’atorgar un altaveu a fets i notícies que sovint no tenen grans possibilitats de difusió. Aquesta perspectiva local continuarà compartint protagonisme amb algunes de les darreres novetats del portal, com ara un apartat d’efemèrides diàries relatives al territori o una secció gastronòmica que compta amb aportacions com la del professor de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jaume Fàbrega.

 

Les dades

El creixement de GironaNoticies.com també queda palès en les dades d’optimització. Així doncs, segons detalla l’empresa estatunidenca SEO Site CheckUp el portal gironí s’ha convertit amb el temps en unes de les plataformes de notícies més optimitzades de la xarxa. Sense anar més lluny, el web registra una puntuació -que voreja els 90 punts sobre 100- superior a la de grans mitjans com per exemple Le Figaro (lefigaro.fr.). En relació al posicionament del diari-e, aquest s’ha anat consolidant amb els anys fins al punt de superar els 8 milions de visites anuals, la majoria procedents de Catalunya, tot i que els usuaris procedents de la resta de l’estat representen un sector en auge. Totes aquestes dades queden ben representades en les estadístiques del gràfic Alexa i de l’empresa d’anàlisi MOZ, que assenyalen que el portal gironí creix un 42% pel que fa al domini i un 52% en relació al web.

 

Creixement a l’exterior

Més enllà dels usuaris catalans i espanyols, GironaNoticies.com també arriba amb força a l’estranger. En aquest sentit, durant aquest 2018 el mitjà ha crescut de manera exponencial amb molts clients -empreses de comunicació, agències de publicitat o grans empreses- de països com Alemanya, França, Regne Unit o Suècia. Moltes d’aquestes visites es deuen a un dels pals de paller del portal, els posts patrocinats, una eina de posicionament web que des de la plataforma treballen amb deteniment per tal d’enfortir els productes o serveis de diverses empreses europees.

 

Notícies a l’abast de tothom”

Els tretze anys de GironaNoticies.com són ben valorats per les personalitats gironines. El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, apunta que el portal ha servit per “ressituar aquesta nova tendència del món digital per ajudar que les notícies arribin molt més ràpides i estiguin a l’abast de tothom”. En aquesta mateixa línia, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, remarca la “visió de futur” del web dirigit per Xavier Palomino, així com el seu recorregut “pioner” a l’hora de divulgar les informacions del territori.

 

 

Top