Estas aquí
Home > Familia > La millor manera de dir gràcies i adéu a aquells que estimes

La millor manera de dir gràcies i adéu a aquells que estimes

Mai estem del tot preparats per enfrontar la mort, més encara si es tracta de la nostra. Al nostre país només una de cada 20 persones més grans de 18 anys compta amb un testament; i és que la cultura de la prevenció no és una constant en la pràctica de les persones. A més, la societat ha canviat: ara els millennials són una generació pragmàtica que percep de forma molt llunyana la mort. I mentre les generacions anteriors han estat recordades amb missatges en les seves làpides, la nostra ho farà a Internet amb l’empremta digital; i és que les nostres vides persistiran en línia.

Però més enllà d’això, hi ha alguna cosa més quan es tracta de la nostra mort: els nostres éssers estimats. No hi ha una manera correcta o incorrecta de acomiadar-te d’algú que estimes. De vegades, tenim l’oportunitat d’acomiadar-nos cara a cara. Altres vegades, podem acomiadar-nos escrivint una carta o creant alguna cosa especial per a què els nostres éssers estimats trobin consol després de patir el dolor de la pèrdua. O simplement facilitant els tràmits que la nostra pèrdua poden implicar.

 

“Moltes persones no planifiquen el final de la seva vida, donant per descomptat que arribaran a vells i moriran en un llit, però mai sabem quan pot arribar el nostre moment i les coses que es queden per dir poden ser moltes. Després de la mort del meu germà en accident de trànsit, vaig veure una oportunitat per ajudar les persones a planificar millor i a fer conèixer els seus desitjos abans que sigui massa tard”, explica Estanis Simon, responsable de projecte de Thanks for my life.

 

Aquesta eina permet també crear i conservar imatges, vídeos, àudios, anècdotes, pensaments, sentiments, etc. en un espai dirigit a progenitors, familiars i amics més propers. Disposa també d’una secció d’últimes voluntats pensat per a aquestes petites coses amb alt valor sentimental que volem repartir entre les nostres persones estimades i que ve a substituir el testament hologràfic d’abans, o, fins i tot, poder descriure com volem que siguin els nostres actes de comiat o de record (una cançó, un lloc, un comunicat, un epitafi…).

La plataforma també compta amb un testament digital que proporciona la informació necessària sobre els comptes o serveis web que disposem i el què fer posteriorment al nostre decés sobre aquests comptes; així com la informació sobre documents financers importants per facilitar processos legals i/o d’acceptació d’herència (assegurances de vida, de decés, préstecs, hipoteques…). I fins i tot una secció que pot ser de gran utilitat en cas d’accident, com és un codi QR individualitzat que en ser escanejat mostra una sèrie d’informació de gran ajuda per al personal d’assistència (dades bàsiques de la persona, telèfons de contacte, grup sanguini, al·lèrgies, medicació, malalties…).

 

I tot això assegurant la màxima privacitat dels usuaris en utilitzar tecnologia encriptada de tipus blockchain en la protecció de les dades, així com una política de no cessió de cap tipus d’informació a tercers, convertint el perfil en un lloc sense cap tipus d’accés per part de ningú que no sigui el propi usuari.

 

Thanks for my life ja es pot trobar en format web a www.thanksformylife.com i l’eina es pot utilitzar de manera gratuïta de per vida o utilitzant un format Premium amb més avantatges amb un tarifa de 9,99 € (+impostos) a l’ any.

Top